Направи си сам

Багер за детската стая

Детската стая винаги се обзавежда по-трудно. Искаме да е с подходящи мебели за различните възрасти. Искаме да не е твърде детска или бебешка. Все пак обаче да е за момче или момиче. Или универсална… В стаята за момчета сякаш има една страст, която е актуална във всяка възраст – коли, мотори, багери. Спокойно може да направите легло багер за своето момче, а така стаята ще е актуална не само за най-малките години.

Разбира се ще е още по хубаво, ако сами измайсторите леглото. Детето ще е гордо от факта.

Багер за детската стая

И така. В няколко не много лесни стъпки, 8 ако трябва да бъдат точна, може да се измайстори легло багер.

Първо трябва да решите с какви размери да бъде то. Може би най-удачият вариант е 82/ 190 см или 90/ 200 см.

Трябва да предвидите и още място около леглото, за да направите греблото, което ще бъде библиотека. Но също и за гумите трябва място.

И следва направата на рамката на леглото, както и таблата. Рамката трябва да е с размерите на матрака, като директно може да направите подматрачна рамка. Или да купите такава. Не забравяйте крачетата, на които да повдигнете леглото. Направете и табла, която да е по-висока. Тя ще бъде „лицето“ на багера. Ще играе ролята на преден прозорец, т.е. трябва да е идигната на около метър на горе и да представлява правоъгълник. Добавете малко покривче.

Идва ред на греблото. Откъм зоната, където ще са краката трябва да направите триъгълна структура. Горе да е тясна, а надолу да се разширява. От ляво и дясно поставете страни. По средата може да поставите еднно рафтче. Така ще разделите греблото на две и ще се превърне в малка библиотечка.

Остава боядисването. Естествено основният цвят ще е жълт, но трябват черно за гумите и „колоните“ на покрива. Той пък може да е червен.

Има и други идеи за подобни легла, с които може да обновите детската стая за момче.

Снимки: Pinterest.com.