Баня

Баня, вдъхновена от екзотична Азия

Защо, когато избирате декор за банята, да залагате на традиционното? Създайте по-интересно и вдъхновяващо пространство! Подредете баня, вдъхновена от екзотична Азия!

Планове и проектиране

Ако не разполагате с достатъчно пространство в банята, новият декор е отлично време за уголемяване. Или поне за промяна на разположението и осигуряване на душ, на място за мивка и огледало, за тоалетна чиния, но и за нормално движещ се човек вътре.

След като имате своето L-образно, правоъгълно или квадратно място, може да започнете да планирате и самия декор. Често когато хората пътуват са впечатлени и вдъхновени от екзотиката на различните страни – водопади, зеленина, цветове… И тук стигаме до конкретното вдъхновение – Азия.

Баня, вдъхновена от екзотична Азия

Започвам с мястото за душ. Една баня, вдъхновена от Азия, би следвало да разполага с водопад. Така че това е отлична идея за визията на душ кабината. Може да го постигнете с каменна облицовка по стените, може да използвате и бетон. Използвайте интересна пита за душа, която максимално да се доближава до визията на водопад. Добавете екзотика с няколко зелени растения.

Ако имате повече място и можете да поставите вана, направете го. Тук може да заложите на не толкова екзотична визия. Разграничете това местенце с покритие в светъл цвят. Бели малки шестоъгълници са отлично решение. Срещу тази стена изберете ярък цвят, направете срещуположната стена зелена. Срещу тях направете стена с ярко зелени листа. Определено ще получите баня, вдъхновена от екзотична Азия.

Що се отнася до керамиката, заложете на белия цвят. Той ще се открои на фона на зеленото и екзотичните листа. Помислете и за мебелите – дървеният материал е отлично решение, което ще кореспондира с визията на джунгла. Подът и таванът – останалите два елемента в банята. Оставете таванът бял, а за пода изберете такива плочки, които да наподобяват вида на малки камъчета. Все едно сте край река в джунглата…

И не забравяйте – зелени екзотични растения. Поставете висящи саксии с папрат. Несъмнено ще се докоснете до екзотична Азия, щом влезете в банята си.