Баня

Баня Традиция – малка баня, която събра много почитатели!

Маломерно жилище на млада двойка с обща светла площ от 35 м2. Единствената баня е 2 м2. Изключително нефункционална и неудобна, създаваща повече дискомфорт отколкото удобство. Желанието на обитателите е да се обособи душ зона, за да не се мокри всичко, когато се използва душът. Друго важно желание е да има място за съхранение на личните принадлежности, препарати и други необходими в ежедневието неща. Тези желания водят до създаването на баня Традиция.

Баня Традиция и 2 studio

Тази малка баня е истинско предизвикателство откъм функционална схема. За да поместим необходимото санитарно оборудване, сме използвали компактните мебели на Ideal Standard. Обособяваме малка зона с умивалник, която служи за зона за ежедневния тоалет и тоалетна, близо до вратата поради по честата употреба. За душ зоната избираме най-компактната правоъгълна душ кабина със заоблена форма. За да осигурим повече място за съхранение на вещи, използваме обем, заеман от ненужна зидария. За целта разширяваме отвора на вратата по ширина и височина. За новия отвор е проектирана индивидуална врата с отваряемо крило, фиксирана част с рафтове и шкаф за препарати над тях. За да създадем усещане за повече простор в клаустрофобичното помещение от 2 м2, използваме огледала изпълващи нишата зад тоалетната и стената пред умивалника. За усилване на ефекта за по-голямо пространство използваме бели плочки с малки размери.

Акцентът в дизайна на малката баня е намигване към миналото чрез мозайка по поръчка с фолклорни мотиви и имитация на дървен под. Таванът е  напълно съвременен – опънат светлопропусклив таван с диодно осветление по периферията.

Така авторите на проекта описват създадената от тях баня Традиция. Разбира се, след като рагледате красивите снимки, може да помислите как и вие да освежите банята си с фолклорни мотиви. Ще иглежда различно, кариво, разчупено, традиционно, но и модерно.

Мозайка може да намерите в специализираните магазини за баня и фаянс, но се доверете на майстор, който да оформи фолклорните мотиви във вашата баня Традиция.

Снимки: 2 studio.