Направи си сам

Боядисайте с вкус, настроение и собствен щрих

Иновациите в интериорното оформление на всеки дом винаги са добре дошли. Обикновено това е свързано с доста средства, майстори, време… Може обаче и с малки суми и повече въображение да преобразите дома си. Боядисайте с вкус поне една стена, добавете настроение с някои цветни щрихи. Но най-важното е да добавите собствен щрих.

Боядисайте с вкус

Таз стъпка се постига доста лесно. Първо може да промените цвета само на една стена в стаята, която искате да промените. А може и да направите задачата малко по-сложна. След като сте избрали нов цвят. Вземете валяк за боядисване, както и тел. Телта я увиите около валяка. Така щее получите интересна форма на самия валяк, който ще оформи своеобразни елипси като шарки по стената.

Може да оформите и други фигури с валяка като използвате тиксо. От него изрежете сърчица, елипси, кръгове или друго. Залепете ги по валяка, а около лепенките с машинка за подстригване „подстрижете“ валяка. После махнете лепенките. И боядисайте с вкус поредната стена у дома.

Добавете настроение

И това лесно може да се постигне с иновативно мислене и сръчност. Изберете форма, която искате да направите като елемент по стената или стените у дома. Може да го разпечатате на лист А4. Върху него сложете твърдо прозрачно фолио и с помощта на макетно ножче изрежете формата от листа на фолиото. Така си направихте шаблон, който да ви помогне в добавянето на настроение по стените. Направете сини цветя, лилави орхидеи, червени сърца или каквото решите. Та дори и черни триъгълници или ромбоиди. Поне една стена щще внесе настроение и ще обнови дома ви.

Ако пък ви се струват сложни за изпълнение тези обновявания, то може да направите друго. Стената, която ще преобразявате можете да я налепите с тиксо. Залепете една линия по дължина, втора по ширина, трета по диагонал и т.н. После боядисайте с вкус в желания цвят. Като бята изсъхне, отлепете тиксото. Под него ще стоят линиите в друг цвят, а стената пак ще е обновена с малко пари и ще носи настроение и свежест.

Снимки: Pinterest.com.