Направи си сам

Варелите живеят нов живот в домашния интериор

Кът за инструменти, барбекю, мебели, бар… всичко това са неща, които можем да си измайсторим и сами вкъщи. Материалите – подръчни, дървен материал, който няма да използваме, палета и т.н. Варелите са един много удачен вариант, който да се използва за направата на мебели за дома, бар или друго. За да се направят такива мебели, трябва повече от добра идея. Сръчността трябва да е на ниво, както и боравенето с циркуляр или въобще с машини за рязане на метал.

Варелите живеят нов живот в домашния интериор

Няма жена, която да е въодушевена от разхвърляните инструменти на мъжа си у дома. Варелите са отличен вариант за създаването на шкаф, в който инструментите да се прибират. Варелът трябва да бъде разполовен на половина, като между двете половини се сложат панти – за да се оформи врата. Вътре е необходимо да се подредят рафтове, куки… да се създаде организация как ще се подреждат инструментите вътре.

Бар у дома. Това също може да се изработи от варели. Механизмът е същият като при шкафовете за инструменти. Може да се поставят и колела, за да е подвижен барът и при нужда да се мести. Грижата какви чаши, бутилки и т.н. да се подредят вътре е ваша.

За летните вечери с приятели на открито варелите също биха били от полза – ако се превърнат в барбекю. Варелът трябва да се разполови, единствено трябва да се сложат решетки, върху които да се пекат вкусотии.

Пейки, маси също могат да се направят от варелите. За първото, освен че трябва да се изреже прозорец от варела, за да се оформи място за сядане, то трябва да се поставят и възглавници или друго, върху което ще се сяда – дунапрен и т.н. За маса трябва половин варел, но отрязан по ширина.  Може и по дължина, за да се получи по-голяма маса.

По подобен начин могат да се измайсторят и други мебели, вижте идеите в линка.

Снимки: Pinterest.com.