Направи си сам

Вериги и зъбни колела влизат в интериора у дома

Здравейте, сръчковци! Ако ви сърбят ръцете за нов проект, то сте на правилното място. Днешните предложения са породени от велоизживяванията – вериги и зъбни колела…

Всеки велосипедист поне веднъж е късал верига на колелото. Не винаги може да се поправи, което прави скъсаната верига излишна. Не я хвърляйте! От вериги и зъбни колела можете да направите красиви декорации за дома си.

Вериги и зъбни колела стават домашен декор

Ще започна със стенните часовници. Това е първият вариант за „рециклиране“ на веригите от колелото. Трябва ви център, на който да поставите стрелките, а около него можете да окантите именно с верига.

Ако пък съчетаете веригата със зъбни колела, то ще измайсторите наистина красиви, различни и иновативни часовници. Зъбните колела използвайте именно за център, на който да поставите стрелките и механизмът с батерии за часовника. Вариантите тук са доста. Може да наложите едно върху друго няколко зъбни колела. Или пък да ги подредите едно до друго и да ги обедините с верига.

Може да направите и тематични декорации. Ако някой от семейството обича да кара колело, то направете украса за него. Изрежете платформа във формата на сърце. Върху него можете да залепите любими вещи. Или вещи с препратки към любими дейности – гаеен ключ, педал за колело, лепенки за гуми….. Сърцето може да окантите с верига.

И други декорации могат да се измислят от вериги и зъбни колела. Дори и такива за градината или терасата, като добавите към тях бои. С разлини цветове акрилна боя оцветете зъбните колела и ги закачете над масата в градината например. А защо не да направите и своеобразни капани за сънища…?

Рамки за снимки. Това е друга идея, която може да се направи с помощта на вериги и зъбни колела. От веригата направете рамката, а в единия край или в два противоположни края подредете малки колела за украса на рамката.

Снимки: Pinterest.com.