Градина

Външна коледна украса за уют в двора

Все повече се стопяват дните до Коледа. Повечето магазини и витрини са украсени, както и домове. За живеещите в къщи с двор обаче има и още едно място за декорация – градината. Изкарайте домашния уют и празничния дух извън домовете си и да пресъздадат една приказна картина, чрез която да впечатлят и минувачите по улицата. Дайте на вашата градина магически празничен блясък с нашия подбор от най-добрите идеи за външна коледна украса от обикновени гирлянди и светлини.

Външна коледна украса в рустик стил

Рустик стилът е доста актуален в интериора. Може да изпозлвате това и да заложите и наблегнете на рустик стила като идея за външна коледна украса. Подредете пред входната врата подаръчни кутии. Опаковайте ги с вестник, а вместо панделка използвайте канап или рустик дантела.

На дървена дъска напишете коледни пожелания. Украсете клоните на дърветата в двора, като омотаете приказни светлини около тях и ги украсите с алтернативни играчки от пера, звезди и каквото още иновативно ви хрумне. Можете да съберете низ от малки LED светлини в големите градински саксии, за да направите един голям букет от коледни светлини. Опитайте с различен цвят във всяка саксия за по-забавен вид.

Скандинавски стил

И този стил е добра идея за външна коледна украса. Сложете красиви бели свещници в скандинавски стил в покритата от сняг градина. Съчетайте ги около вечнозелени растения, за да има контраст и приказен вид. Поздравете за „Добре дошли“ гостите си с традиционен коледен венец на входната ви врата, която да бъде омотана в едноцветни лампички. Осветете пътеката към входната врата с фенери. Това един класически трик, чрез който ще накарате вашите гости да се почувстват като в една друга ера. А, ако се увличате по драматиката и имате много свободно време, можете да опитате да подредите стотици малки външни светлини в клоните на дърветата до дома ви.

Снимки: Pinterest.com.