Направи си сам

Гардероб или щендер от столове, стълби, куфари…

Намират ли ви се вкъщи стари дървени столове, куфари, стълби или дори капаци за прозорци…? Неведнъж съм писала за приложението на подобни стари вещи. А тези приложения никак не са малко, така че днес отново ще ви дам идеи как повторно да използвате тези вехтории. При това идеите са за своеобразни гардероб или щендер.

Столът става гардероб или щендер

Дървените столове, които все не ни се иска да изхвърляме, можем да превърнем в интересен щендер. Така хем ще използваме старите вещи повторно и няма да ги хвърлим, хем ще си осигурим и място за още повече дрехи. Идеалният вариант за една жена, нали! Подберете два, три, четири стола. Почистете ги, лакирайте или боядисайте. След като изсъхнат помислете как ще ги подредите и с помощта на винтоверт ги закачете за стената. Щендерът е готов и вече можете да поставяте закачалките с дрехи на него.

От дървените капаци за прозорци може да сътворите подобни гардероб или щендер. Може да застопорите капаците на стената или да ги оставите на пода, а в оребренията да поставяте закачалките.

Дървените бояджийски стълби също могат да се използват по подобен начин. Освен това могат да се впишат в интериора с по-интересна визия. От тавана на стаята, в която ще поставите вашия гардероб или щендер, може да пуснете корда или въжета и с тях да завържете стълбата. Освен като гардероб, може да я използвате и за поставка на цветна украса, а под нея да са подредени дрехите ви.

Може да допълните всичко това и с малки шкафчета… от куфари. От старите куфари могат да се измайсторят хиляди неща. Така че малкото кътче за гардероб може да се дообогати с интересни шкафчета. Захванете за стената няколко куфара и ги използвайте за шкафчета за обувки например. Или ги направете като органайзери – за чорапи, за колани, вратовръзки и т.н.

Снимки: Pinterest.com.