Градина

Гумени саксии и декорация в двора

Времето за смяна на гумите настъпи. Сменяме зимни с летни гуми, а ако са твърде износени, може да им измислим и ново приложение. При това в двора. Писали сме вече за декорацията от стари гуми в двора. Могат да се направят всякакви красоти. Но пролетта носи вдъхновение и е време за нови идеи. Този път потърсих интересни гумени саксии и кашпи, които украсят двора и градината.

Гумени саксии

Развихрете въображението си, направете цветни гумени саксии, облепете ги в естествени материали, направете градината свежа, цветна и красива.

И така. Може да оставите гумите в натуралния им черен цвят. Подредете една, две, три или колкото искате гуми в двора си, сипете вътре пръст и засадете цветя. Тематично може да заложите на пролетни цветя – лалета, нарциси, теменужки… Или пък може да заложите на цветни решения. Боядисайте гумите в различни свежи цветове – червено, жълто, синьо, зелено, розово, лилаво. По същия начин направете гумени саксии и засадете пъстри цветя.

Може да заложите и на гумени саксии от канап. Звучи странно, но е доста ефектно. Трябва да облепите гумата с канап, използвайте силикон. Доста е трудоемко, но става доста ефектно. Така ще имате красива канапена саксия със свежи и пъстри цветя. А ако използвате ретро лак и лакирате с него канапената саксия, ще имате винтидж излъчване в двора си.

Гумени саксии на няколко етажа

Разбира се гумите може да ги редите и една върху друга. Ще имате високи саксии, или ако заложите на гуми с различни размери, саксии на различни нива. Ако в тях засадите пълзящи цветя и растения, ще имате цветни фонтани в двора си.

Друго, което може да направите е да измайсторите тематични гумени саксии. Така например може да направите саксии под формата на чаша за чай, на кладенец, на кана и т. н. Изберете подходящо място, където да подредите красивите си саксии и им се наслаждавайте…

Снимки: Pinterest.com.