Градина

Да внесем чар в градината с… басейн

Разхладете градината и себе си с басейн

Температурите вече се покачват и всеки, който има възможност прекарва времето си навън, особено ако има градина или двор. Топлото време определено носи със себе и желанието за разхлаждане в басейн.

басейн в градината

Направата на каквато и да е водна площ в градината не е лесна работа обаче. Трябва добре да планирате и пространство, и средства за тази водна атракция в задния двор. Особено, ако не искате да се разхлаждате в надуваем басейн.

Ако нямате голяма градина или двор, пак може да си направите басейн

Дори и малките басейни носят чар на градината. Ето някои идеи:

  • Разчупете стереотипа, че басейнът в двора или градината трябва да бъде кръгъл, квадратен или правоъгълен. Заложете на нестандартната форма, ще придадете повече вдъхновение и собствен характер на градината си.
  • Не е необходимо да залагате на дълбочина, това би струвало доста и не е за всеки джоб. Ако сте решили да правите басейн в двора, може да бъде и по-плитък. Така ще го превърнете в любимо място за семейството и децата.
  • За повече уют може да си спестите и олимпийските размери на водната атракция в градината. В пролетните дни и летните жеги може да се разхладите и в малък басейн. Който би станал притегателна точка за най-малките, дори и ако е надуваем.
  • Не давайте излишни пари за осветление на водното си съоръжение. Използвайте слънчевата светлина като го разположите върху най-светлото място в градината. Ако басейнът е малък, по-лесно ще се затопля водата, а вие ще се радвате на слънчевите бани.
  • Не забравяйте, правите ли басейн, мислете за семейството. Това ще бъде мястото в градината, където ще разпускате заедно.

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината

басейн в градината  басейн в градината  басейн в градината  басейн в градината  басейн в градината  басейн в градината