Градина

Декорация в градината със стари гуми

Интересна декорация в  градината от стари  гуми

През всеки сезон от годината се стремим да обновяваме или добавяме нещо ново за декорация в градината. Нови глинени саксии, нови декоративни огради, нови каменни декорации и т. н. Вечно актуални в това отношение ще си останат дървените дънери, които могат да се използват като масички, саксии и какво ли още не. В днешно време обаче всеки от нас е мобилен, шофира и му се налага да сменя гуми. А трябва да мисли и какво да прави със старите гуми. Един съвет от нас – не ги изхвърляйте.

Малко въображение, сръчност и стари гуми

Освен гуми ви трябва само малко въображение и сръчност и ще получите прекрасни саксии и кътчета оформени именно от гумите. Ето някои идеи:

Ако сте сръчни с макетен нож, може да получите прекрасни животински форми, които да оцветите подобаващо. Така ще получите папагали-цветарници, кокошки-цветарници или просто фигури за градината – жаба, охлюв, лебед, дракон, магаре и т. н. А защо не и любимите миньони..

Ако сте сръчни с макетен нож, може да получите прекрасни животински форми, които да оцветите подобаващо. Така ще получите папагали-цветарници, кокошки-цветарници или просто фигури за градината – жаба, охлюв, лебед, дракон, магаре и т. н. А защо не и любимите миньони…

декорация в градината - папагал от гума

декорация в градината - кокошка от гума

декорация в градината - лебед от гуми

декорация в градината- жаба от гуми

декорация в градината - охльов от гуми

декорация в градината- дракон от гуми

декорация в градината - миньон от гуми

 

  •      Ако пък оцветите няколко гуми в различни цветове и ги подредите една върху друга, ще получите висок цветарник. Може да подредите цветни гуми и в хоризонтален ред или да направите кладенец, който да е цветарник. Интересни идеи, които ще разчупят градината:

декорация в градината- цветарник от гуми

декорация в градината- цветарник от гуми

 

декорация в градината-цветарник

 

  • А защо да не оформите място, където да пиете кафе или просто да отмаряте в градината. Отново от стари и непотребни гуми разбира се. Просто трябва да боядисате няколко гуми в различни цветове, да ги подредите една върху друга (две гуми една върху друга) и да добавите възглавнички. Ето столчета за градината. Пак така, но с дървен или стъклен плот отгоре върху гумите ще получите и маса… Цветно местенце за почивка.

 

декорация в градината - място за почивка

 

 

  • Но дори и само да превърнете няколко стари гуми в цветни кошчета за боклук, пак ще освежите градината.

декорация в градината - кош за боклук от гуми