Детска стая

Детска стая в пастелни цветове за малката принцеса

Детските стаи са важни за обитателите си. И заради това е важно да изберете подходящ цвят. Ясно, че „правилото“ гласи: розово за момичетата и синьо за момчетата. Но то може да се разчупи с изключително важните цветните нюанси. Ако искате да накарате вашето малко момиче да се чувства като принцеса, направете детската й стая в пастелни цветове. Те носят спокойствие, а същевременно и усещане за по-зряла жена.

Плюсовете на красивите пастелни цветове

Освен че са спокойни и релаксиращи за очите, пастелните цветове са много повече. Те са меки, неутрални или измити. И понякога се наричат бебешки​​, като бебешко розово и бебешко синьо. Пастелсните цветове са правилният избор, ако предпочитате спокойна атмосфера.

Един от най-големите плюсове на пастелните цветове е, че се комбинират изключително лесно. Почти не може да се направи грешка при комбинациите. Така например, ако заложите на класическа бебешко розова стая за малката си принцеса, може да добавите пастелно сини елементи. Чудесна идея за съчетание, тъй като тези два цвята се допълват взаимно.

Перфектно би изглеждала и комбинация от бледо розово, бежово и няколко сини елемента.

Също така, ако искате още по-модерен вид за стаята, може да заложите на пастелно розово и светло сиво.

Различни тонове пастелни цветове могат да се използват за постигане на „чист“ външен вид. Прекрасен пример е детска стая в сиво-виолетови цветове, които придават изтънчен вид на помещения. Всички детайли може имат различни нюанси – от бледо до малко по-тъмни. Перфектен цветови подбор за една малка модерна дива!

Не само с други пастелни цветове може да комбинирате. Използвайте също доста актуалните тази година жълто, горчица или пък тюркоазено. Ще изглеждат страхотно в светлата пастелна стая на малката ви принцеса. За по-малко смелите в по-ярките цветове може да аксесоарите в детската стая като лампи, килим, завеси, одеяло, дори. А може да заложите и на по-големите мебели в стаята, които да са по-ярки. Отново ще имате стая за принцеса.