Дневна

Домашната библиотека – отделете й специално място

Всяка къща разполага с голяма и богата библиотека. Събираме любими списания, които се нуждаят от място. Разполагаме с книги, събирани от родителите ни, от бабите и дядовците ни, от нас самите. Цялата тази литература се нуждае от място, което е специално и само за нея. Така стигаме до домашната библиотека.

В по-предходни години бе традиция в дневната да има огромна секция, в което да се помещава домашната библиотека. В съвременния дом обаче това не е най-доброто решение.

Домашната библиотека и малкото съвременно жилище

Днешните апартаменти са с доста ограничено пространство. Това налага и алтернативно и разчупено мислене. Особено, ако не искаме да се разделим с любимите си автори. В този ред на мисли от Perfecthouse.bg предлагаме интересно решение – стол-библиотека.

Тези иновативни столове позволяват библиотеката да е навсякъде с вас. Не е необходимо да е позиционирана в дневната, примерно. Ще имате любимите си книги винаги под ръка. Освен това столовете са с модерен дизайн и ще изглеждат съвсем добре в модерното ви жилище. Трябва само да помислите за интериора наоколо – поставете цветя, за да е по-свежо.

А може да превърнете мобилната домашна библиотека и в подвижен офис. Ще е там, където искате да се уедините, за да работите. В този случай помислете за масичката пред стола – хем ще имате място за лаптоп, хем и за кафе.

Превърнете цялата дневна в домашна библиотека

Ако пък сте от хората, които имат късмета да живеят в къща или много просторно жилище, може да заложите на класиката – огромна секция с книги. Това съвсем не означава да търсите едновремешни секции. Не, че няма да намерите. В антиквариатите има доста. Идеята ми не е такава. А по-скоро съвременен вариант на старата секция. Тоест може вместо да се чудите какъв цвят да изберете за стените на дневната, може да ги превърнете в стелажи за литература. От тавана до пода.

Не е нужно всички стени да се превръщат в библиотека. Достатъчно е да изберете една или две. Ако се спрете на този вариант обаче, ще ви е необходима помощта на майстори, които да изработят домашната библиотека по поръчка. Това означава и по-скъпа домашна библиотека. Но определено ще е красива.

Снимки: design-dautore.com.