Направи си сам

Дървени welcome табели за по-красив вход

Ужасно много пъти сме показвали как да изработите красиви и интересни табели за входната си врата. Днес обаче пак ще го сторим с дървени welcome табели. Но различни и с по-нестандартна визия.

Дървени welcome табели

Особено разпространен предмет покрай Хелоуин е фенерът. Но мине ли празникът, фенерът се прибира вкъщи. Може да се използва и за табела на входа.

За да направите табелата, ще ви трябва фенер, дъска, на която да изпишете welcome, по-стабилни дъски, които да са основната конструкция на табелата. Ще са необходими две дъски за „дъно“. Съединете ги една за друга. В единия ъгъл трябва да „издигнете“ висока (около 70 см) колона. На нея ще закачите фенера и табелата добре дошли.

Може да направите и друго. Да сглобите само две дъски една за друга и да закачите вертикално да висят до входната врата. На тях надпишете welcome.

Но се връщаме на фенерите. За да не е твърде зловеща табелата, може да добавите цветя. Като дъно направете или купете дървена кашпа. Какви да са засадените вътре цветя в нея, решавате вие. Но към кашпата закрепете висока около 70 см дъска. В горната й част добавете кука, на която да закачите фенера. Между него и кашпата напишете welcome или добре дошли (за който надпис има място).

Може да сглобите и нещо като подвижна ограда, което да се превърне в дървени welcome табели. Отново ще е необходима основа от две дъски. Към тях във вертикала трябва да се закрепят поне две или три дъски с напречни по-малки дървени елементи. Така се оформя оградата, а на нея можете да закачите и фенер, и табела добре дошли.

Всеки един от вариантите може да украсите с цветни саксии, с различни цветове боя или лак. Може да заложите на по-тъмни нюанси или на ретро лак. През пролетта в комбинация с цветни петунии ще изглежда разкошно.

Снимки: Pinterest.com.