Направи си сам

Дърво и метал – отлична комбинация за часовници

Дървото и металът са едни от най-актуалните, но и подходящи материали за декорация в дома. Отлично пасват на интериорни схеми. От дърво и метал могат да се направят и различни предмети, с които да украсите която и да е стая в дома си. Така например, ако сте по-сръчни, можете да направите интересни стенни часовници именно от дърво и метал.

От дърво и метал до стенен часовник

Не мислете, че ще трябва да огъвате метални елементи или други сложни дейности, за да изработите стенен часовник. Може да използвате други вещи, от които да направите часовника. Стари обръчи от бъчви, джанти на велосипеди, вериги от велосипед… Разбира се може и да огънете метална лента, която да е рамката на часовника.

Да започнем с готовите форми. Подберете, която искате и мислите, че ще е сходна с интериорната схема на дома ви. Започваме с метален ринг, предлагат се и по магазините за строителни материали. В ринга подредете дървени плоскости. Не е задължително да го запълвате. Трябва обаче да има център, на който да се постави часовниковия механизъм.

По подобен начин може да се направи часовник и в квадратна или правоъгълна форма.

Друга идея е да започнете от плоскостта. Оттредете дървен кръг, който да окантите с верига от стар велосипед, който вече не карате. В центъра поставете механизъм за часовник.

Комбинацията от дърво и метал може да бъде и като се поставят метални цифри или отбелязвания на местата за цифрите на часовника. А самият той да е от един или няколко дървени елемента.

Дърво и метал може да съчетаете и просто като украса за стената. Не добавяйте цифри и стрелки, а направете своеобразна картина от дърво. Поставете я в метална рамка. Преценете и дали да я лакирате и в какъв нюанс на дървото. Или заложете на боя, съобразена с интериорните решения в дома ви.

Снимки: Pinterest.com.