Детска стая

Етажирането – отлично решение за детска стая за момиче и момче

В днешно време сме свидетели все по-често на ситуацията две деца и една стая за тях. Трудна задача е да се намери най-доброто решение за общото помещение, особено ако става дума за брат и сестра. Разбира се най-големият проблем е достатъчно място и уединение за всеки от обитателите на детската стая. Решение разбира се има, трябва доста добре да се преценят възрастовите изисквания и нужди на децата. Един от добре работещите варианти е етажирането – легло на два етажа или дори легла на втория етаж, а под тях – бюра.

Етажирането в детската стая

Двуетажното легло. Отлично решение. Изберете дизайн, при който на децата ще им е удобно, но най-вече безопасно. Това се отнася не само за спящия на горното ниво, а и за стълбите нагоре. Помислете дали те да не се изработят така, че в тях да се вгради място за съхранение.

Може би още по-работещ вариант е и двете легла да са горе, а под тях да се обособи място за бюра. Разбира се, условието е височината на тавана да позволява такова решение.

Етажирането в детската стая за брат и сестра позволява и друго – поставянето на двуетажно легло за всяко дете. По този начин и момченцето, и момиченцето ще имат не просто свое пространство за спане, а избор къде да го правят – горе или долу, както и дали едното ниво да не е място за сън, а другото за четене на книга или някакво друго занимание.

В случаите когато площта е малка, е добре да има известна преграда между леглата. Ролята може да се поеме от рафт за книги, шкаф, таблите на креватите или пък зоната за игри.

След като е ясно разпределението на леглата и зоните, идва ред на цветовете. Може да оставите всеки сам да определи какъв цвят да е стената зад леглото му. Декорацията по стените по стените също. Така ще провокирате творчеството на децата.

Ако пък вие избирате цветовете, не се съобразявайте с догмата синьо за момче и розово за момиче. Има всевъзможни вариации и варианти. По-важното е да има разделение между момичешката и момчешката зона и тази разлика да не е драстична, а плавна.

Снимки: Pinterest.com.