Направи си сам

Жаба органайзер за възпитаване на полезни навици

Ако сте родител на малко дете, несъмнено се сблъсквате с отказа от миене на зъби. Поне в някои ситуации като сутрешното препускане за детска градина. С няколко хитрини обаче, може да накараме малките хора да заобичат полезните навици. Една такава хитринка е направата на жаба органайзер.

Жаба органайзер за възпитаване на полезни навици

Най-подходяща в изработката на подобни органайзери е хартията тип пяна. Мека е, лесна за огъвана и устойчива. Трябва ви един лист А4 от нея. Трябва да очертаете и изрежете жабата, но тя трябва да е с по-дълги ръце. Удължете ги на страни. Очертайте главата отделно, може да използвате по-светло зелено. Със силиконов пистолет залепете главата за тялото. Можете да нарисувате очи. Или да залепите от тези, които се продават в крафт магазините. Ръцете на жабата трябва да извиете на вътре. За тях залепете около 2-сантиметрови своеобразни тунелчета. Направете ги от същия материал, нов  друг цвят. Това ще са местата, където ще можете да поставяте четките за зъби на най-малките у дома. Така сутрин миенето на зъби ще е доста по-забавно от обикновено.

С подобни органайзери можете да възпитате и други полезни навици у децата. Например да събират цветните моливи след като са приключили с рисуването.

За тази жаба органайзер може да използвате и тази хартия тип пяна, и филц. Изрежете тялото на жабата – може да е цяло или да изрежете два кръга, които да съедините. Единият е тялото, а вторият кръг – главата. Отново от филц изрежете очи, нарисувайте ги или залепете готови от крафт магазин. Ръцете на жабата отново трябва да са по-дълги, но този път на горе, не встрани. Захванете ги за малка пръчка. А нея завържете с цветна прежда и закачете за стената чрез лепяща се закачалка. Изрежете и още един кръг, дублиращ тялото на жабата и го зашийте за него. Това всъщност е джобчето, в което малките да прибират моливите си.

С подобни органайзери могат да се превърнат в забавни доста дейности вкъщи и децата да ги правят с удоволствие.

Снимки: Pinterest.com.