Интериор

Женско царство – интериор за дома по женски свеж

Писах преди време за интериора на спалнята, решен в мъжки стил. Днес ме впечатли подредбата на един апартамент в Русия. Малкото жилище е превърнато в свежо женско царство, в малък рай за младата си обитателка.

Галина Юриева е авторката на интериорните решения в жилището в руската столица с площ 33 квадратни метра. Апартаментът се намира в Москва в сграда, строена в средата на миналия век.

Женско царство в жълто и с „дъхави цветя“

Когато в един дом има жена, това винаги се забелязва. Има поставени свежи цветя, носят се приятни аромати, цари топлина и уют. За да се подчертаят тези усещания, в женското жилище са използвани цветя, тапети с цветя. Използвани са още топло жълто, интересно лилаво и обединяващо бяло в интериорната схема на това малко женско царство.

Белият цвят е свързващ елемент във веселия интериор, който се доближава до стила шаби шик. Лилавото и жълтото само подсилват свежестта, а привкус на стил и артистичност внасят именно декорациите по стените от тапети с флорални мотиви. Аристократичните нотки прозират и от малките детайли. Използвани са масивни метални брави за вратите, пищни пискюли за ключовете на вратите, метални орнаменти украсяват стенния часовник. Всички усещания се подсилват и от мебелите. Тоалетката, малката сгъваема масичка и огледалата, освен че визуално увеличават обема, те го и раздвижват допълнително. Различните видове столове внасят още закачливост.

Това женско царство всъщност се разпростира в рамките на две помещения. В едното се помещават спалнята и дневната, а в другото – кухнята и банята. Реално апартаментът не е много светъл. За сметка на това обаче богатото изкуствено осветление прави така че и по-тъмно жилището да изглежда толкова ефирно и приятно, както през светлата част на денонощието. За да е приятна атмосферата в този малък дамски свят, допринасят и свежите цветя във всяка стая. Дори и в банята, където отново се носи чувство за аристократизъм с металните и сини елементи.