Полезна информация

Защо и как да закупя готов проект ?

Готовият проект е  добре обмислено архитектурно и конструктивно  предложение, което  Ви насочва и предлага решения за Вашия бъдещ дом, но същевременно не ви ограничава.

Важно е да се отбележи, че са възможни всякакви промени по проекта, спрямо Вашите конкретни предпочитания и нужди.

Имате възможността да отнемате или прибавяте помещения, да размествате функционални схеми така, както би ви било най-удобно. Възможно е да променяте дори цели етажи, конструктивни схеми, както и материали и цветове по фасадите.

При избора на даден проект е важно да се прецени дали сградата ще пасне на Вашият имот не само геометрично, но и от гледна точка на пешеходни/автомобилни подходи, посоки на ослънчаване, обкръжаваща среда, специфика на терена и т.н. Всички тези особености и фактори могат да се обсъдят  с нашия екип, за добиване на по-ясна и точна представа и отговор на въпросите, които Ви интересуват.

           За  да бъдем максимално полезни и ефективни на този етап е необходимо да ни представите само  сканирана скица- виза за проектиране (издава се от съответната община след попълване на заявление – образец и представяне на документ за собственост).

След първоначалната  консултация, за да стартираме реалното адаптиране на готовия  проект към Вашия терен,  са необходими следните документи:

  1. документи за собственост на терена;
  2. скица-виза за проектиране (издава се от съответната община след попълване на заявление – образец и представяне на документ за собственост);
  3. геодезическо заснемане на терена в дигитален CAD формат;
  4. геоложки доклад(при необходимост);
  5. предварителни договори със съответните експлоатационни дружества (издават се от съответното дружество след попълване на заявление – образец, документ за собственост и виза за проектиране);

След като изберете конкретен проект  ще започне работа по оформянето му във фаза технически проект, така, че той да отговаря конкретно на Вашият имот. Това означава изготвяне на индивидуална архитектурна ситуация, озеленяване, вертикална планировка и адаптация на почти всички части по проекта, спрямо вашият терен и местонахождението му. Тази работа отнема средно между 2 и 5 седмици.

Виж  също Какво представлява и съдържа готовия проект?  и  Каква е цената на готов проект?