Направи си сам

За старите куфари и новите мебели

За старите куфари и новите мебели… Определено е писано по темата, но има и какво още да се добави. Така например съм писала за превръщането на старите куфари в красиви маси – холни или дори тип тоалетки за коридора. Има обаче, разбира се, още куп мебели, които могат да се направят от старите куфари. Така например можете да измайсторите дизайнерско нощно шкафче, тоалетка или дори шкаф. Защо не и скрин!

За старите куфари и новите мебели

И така… Какво ви е нужно за тази трансформация? На първо място това е поне един стар куфар, крака от стари табуретки или столове, или маси. Трябва ви и винтоверт.

За да направите маса, тоалетка или нощно шкафче, тези материали са достатъчни, а направата им е идентична. Първо трябва да решите в какъв цвят ще е новата мебел. Според решението си, ще трябва да обновите цвета на куфара или да го смените с друг. Дори може да се повихрите и да украсите куфара с декупаж. След като цветовия въпрос е решен, следва да прибавите краката към основното тяло, използвайте винтоверта. Ако искате, може да използвате и силиконов пистолет. За да използвате това творение като маса, не ви трябва друго. Готова е. Ако отворите обаче куфара, може да го превърнете в шкаф или тоалетка. Поставете огледало, подредете вътре и гримове. Може дори да е и маса, и тоалетка в едно.

От старите куфари може да измайсторите и още нови мебели като скрин например. Използвайте външната част на стар скрин, а за чекмеджета в него поставете няколко куфара.

А какво мислите за диванче? И то е в поредицата за старите куфари и новите мебели. Може да го направите именно от куфар. Сложете крака и в отворено състояние поставете възглавници – за сядане и за облягане. Може дори да ги направите от дунапрен, който да се облече в дамаска. И ще имате страхотен т.нар. homemade диван, с който ще впечатлявате гостите си.

Снимки: Pinterest.com.