Баня

Идеи за ремоделиране на банята

Банята най-вероятно е най-малката стая в дома ви, но има важна роля. Това е мястото, където можете да получите нов поглед след релаксиращ душ или бързо бръснене. Осигурете си комфорт и страхотна визия в банята с няколко идеи за ремоделиране  на тази важна „стая“.

Идеи за ремоделиране и пресмятане на бюджета

След като приспадате разходите за труд, знаейки колко трябва да похарчите, ще определите какъв тип плочки и екстри можете да имате в банята. По-добре е да отложите плановете си за ремонт след няколко месеца и да свършите задълбочено работата по ремонта, вместо да започнете и да приключите по средата поради липса на средства. И най-важното – сравнете цените от различни продавачи.

Работете последователно. Има правилна последователност, която да следвате за вашия план за обновяване. Ремонтите и промените трябва да се извършват от горе до долу.

Идеи за ремоделиране и под повърхността

Ако бюджетът ви го позволява, помислете за „пълна промяна“. Често проблемните зони в банята са скрити под повърхността, т.е. с водопровод, което може да направи естетичното ремоделиране безполезно само за няколко месеца. Започнете с вашите водопроводни тръби. Грижата отвътре ще гарантира, че ще имате красива и правилно функционираща баня през следващите години.

И шкафовете…

Сред много стъпки и идеи за ремоделиране на банята са и шкафовете. Къде да бъдат поставени може да се окаже труден въпрос, особено в по-малки или неправилно оформени бани. Използвайте пространството над тоалетната и умивалника, ако имате ограничено място, което да използвате за стелажи. Уверете се, че всичко е лесно достъпно и че вашите рафтове са защитени от повреда от вода и пара. Ефективен начин за предпазване са  стъклените екрани или паравани.

Продължителността на времето, необходимо за обновяване на банята, зависи от това колко неща се променят. Можете обаче да съкратите продължителността като съставите план за обновяване с вашия изпълнител и гарантирате, че всички материали и принадлежности са на разположение до момента, в който те са необходими. Това е особено важно за домовете, които имат една баня, която да използват.

Снимки: Pinterest.com.