Градина

Индивидуална градина с различни настилки

Градината е естественото продължение на всеки дом. И стига да отделите достатъчно време и усилия, може да я превърнете в райско място. Един от начините, с които можете да сторите това, е  като заложите на интересна настилка. С помощта на красива и функционална, дори и различна настилка можете да създадете индивидуална градина.

Индивидуална градина със земелрок

Т. нар. земелрок (защото всъщност това е името на фирмата, произвиждаща бетонни павета с грапава повърхност) е доста подходяща настилка. Ако добавите елегантен завършващ кант в края на настланата площ, ще получите отчетлив резултат, който ще промени цялостната атмосфера на двора.

Съчетайте го с цвета или структурата на фасадата, конструкцията на покрива или друг елемент от архитектурата на сградите в двора. Може дрои да ги подчертаете. Можете да комбинирате различни модели, цветове, текстури и формати.

Индивидуализъм и традиция

Ако сте привърженик на традиционния подход или класичeската визия, изберете комбинация между различни формати и цветове от една продуктова фамилия. Независимо дали ще изберете гладка бетонна или структурна повърхност с малко въобръжение и комбинация между цветовете ще постигнете впечатляваща картина. Една отлична идея е да подредите продълговати павета като паркет, а всичко това да окантите с квадратни павета. Или – използвайте цветни кантове, за да създадете оптически завършено пространство пред входа и около дома ви.

Ако пък искате да избягате от традиционното излъчване и да създадете оригинална атмосфера, комбинирайтe различни струкутури, цветове и формати. Вълнообразните кантове и живите цветове създават интригуващо усещане за всяко пространство

Разбира се, бетонните настилки са добро начало за създаването на индивидуална градина. Но перфектно настланата повърхност гарантира дългия живот на настилката. Лошият монтаж може да компрометира и най-добрия дизайн. Ето защо пристъпите ли към подмяна на настилката в двора ил полагането на нова такава, то не забравяйте да се консултирате със специалист. Той ще ви насочи какво да правите – каква да е основата на настилката, как да фугирате и т.н.

Снимки: Pinterest.com.