Интериор

Интериорни тенденции през 2021 година

Малко повече от месец остава до каря на необикновената 2020 година. А колкото и да е необикновена тя, винаги в края на годината идва време за равносметки и планове. Планове за следващата година, а през 2021 година на мода ще е конфортът. Това е първата от няколкото интериорни тенденции, които ще завлядеят следващата година.

Използването на еко материали като дърво, пространството, но вече отделено с прегради и домашният офис са другите характерни за интериора през 2021 година особености.

Интериорни тенденции през 2021 година

Спокойствие, комфорт, близост до природата ще са търсените елементи в един дом догодина. Това определя и наличието на стил в жилищата – рустик, джапанди, ще са сред най-популрните.

Основните прилики между тях  са съчетанието между екологично чисти материали и технологични иновации, нестандартни методи за зониране, липсата на еднаквост и еднообразие и прекалена симетрия.

Догодина популярното открито пространство често ще  бъде загърбвано.  Собствениците на жилища ще искат пространство, но с прегради. С тяхна помощ жилището ще бъде разделено рационално на зони. Не е задължително преградата да се приема за стена, могат да се използват памки с цветя – вертикални или хоризонтални, полупрозрачни стени, етажерки и т.н.

Преградите могат да бъдат неподвижни, плъзгащи се или въртящи се около оста си. Те могат да са изработени от прозрачно или матирано стъкло, акрил, ратан, бамбук или дърво.

Цветовете

Не са необходими повече от пет цвята или нюанса, за да превърнете всяка стая в страхотна. След като естествените материали ще са предпочитани, може да заложите на цветове в гамата бежови, бели, кафяви, зеленикави цветове.

Цвят мента – безпроблемно се вписва във всяка среда. Омекотява прекомерната експресия на „горещи“ цветове – оранжево, жълто-оранжево, алено, наситено червено.

Сиво зелено – идеално се комбинира със сини, бели, бежови тонове, благоприятно засенчвайки свежестта им.

Френска ванилия – това е смес от жълто и цвят сметана. Визуално разширява пространството и сякаш го залива със струи слънчева светлина.

Сребристо сиво- цвят, който поддържа почти цялата цветова схема, подчертавайки предимствата на всеки тон.

Лешник – спокоен светло кафяв тон допринася за визуално увеличаване на размера на стаята. Придава балансирана атмосфера.

При мебелите естественото дърво също е добре подчертан. Междувременно осигуряват и комфорта на дома.

 

Снимки: Pinterest.com.