Антре

Интериор в бяло, синьо и сиво – подходящ за всяка стая и дом

Всяка година цветовете, актуални за домашния интериор, се променят. Появяват се нови, някои отпадат. Има обаче и цветове, които са винаги актуални. Най-често това са неутралните бяло, сиво, черно. И когато ви е изключително трудно да изберете цветове за вашия дом, ние от Perfecthouse.bg сме насреща с идеи. И днес ще ви представим цветове за интериора, които смело можем да кажем, че са винаги на мода и са подходящи за всяка стая и дом.

Универсален интериор в бяло, синьо и сиво

Неутралните бяло и сиво е ясно, че винаги могат да бъдат използвани в домашния интериор. Синьото е по-специфичен цвят, но в правилния нюанс и в подходящата комбинация, е перфектен за дома.

Днес черпим вдъхновение от полското студио Widawscy Studio Architektury, които създават къща именно с интериор в бяло, синьо и сиво. Интериорът на цялата къща е решен в тези три цвята.

Къщата се намира в северната част на Гливице в Полша. Има доста нетрадиционна форма, което е вдъхновението за интериора на сградата.

Самите архитекти споделят, че дългата, тясна и динамична форма на сградата изпъква като произведение на изкуството сред останалите традиционните архитектури на улицата. Тоест очевидно, че от студиото ще отразят динамиката на сградата и във вътрешността й.

Та, интериорът е пестелив на цветове и декорации. Модернистичният дизайн на този дом се фокусира върху формите и материалите, за да създаде впечатляващия си вид.

Подът във всички помещения е покрит с полиран бетон, а стените са боядисани в бяло. Единствените цветни акценти са различните нюанси на мента и тюркоаз, избрани от самите домакини.

Голяма част от мебелите са поръчково правени, за да изпълнят идеите на дизайнерите. Така, например, масата за хранене може да се превръща в билярдна.

Първият етаж на дома следва отворения план, обединяващ удобно всички зони в едно цяло. Стълбище от бетон и стъкло отвежда към второто ниво и личните помещения. И тук цветовата схема е позната комбинация от синьо и бяло.

Дизайнът на леглото в родителската спалня го кара да изглежда сякаш се носи във въздуха. Тапетите с графични елементи очертават работния кът. Високи, тюркоазено сини, стъклени врати затварят банята в самата спалня. Повече цветове се появяват единствено върху стените на симпатичната детска стая.

Снимки: Widawscy Studio Architektury.