Интериор

Каси, столове, куфари… или красиви маси за кафе

Достатъчно с клишетата за вида, формата и размера на малките масички за кафе! Не купувайте тези клишета. Ако сте от хората, които сами творят красоти, то направете нещо ново и интересно. Направете сами своята маса за кафе или странична малка помощна маса като рециклирате стари вещи. Използвайте предмети, които вече не използвате и скоро планирате да хвърлите. Днес посъбрах някои оригинални идеи за визията на масичката за кафе и от какво да се  направи тя. Някои се правят лесно, докато други се нуждаят от повече усилия и сръчност. Можете да използвате каси, столове, куфари, прозорци, врати, щори… Почти всичко, което намирате за подходящо да се превърне в уникална и интересна маса.

Масичките за кафе и тяхната функционалност

Масите са важна част от мебелите в дома ни. Използваме ги или стигаме до „услугите“ им по-често, отколкото искаме. Защо да купуваме нови маси, които всички са виждали по магазини и брошури? Нека направим масата сами. Ако го направим, ще спестим пари и ще имаме страхотна маса, която никой не е виждал преди. Имам някои креативни и интересни предложения за дизайн на масички за кафе и странични маси. Разгледайте ги.

Масички от каси, столове, куфари…

Започвам с касите. Подберете 4 дървени каси. Поставете ги на една страна, подредете ги една до друга така че да образуват квадрат. Закрепете ги една за друга – използвайте винтове. В образуваното празно квадратче по средата може да поставите коркови тапи, например. Изберете подходящ цвят и остава само да декорирате.

Стари столове. Едва ли има дом без стари дървени столове. Те са идеални за малки масички за кафе. Отрежете облегалката, а за табла може да използвате всичко – врати, табли на легло, прозорци, куфар… Импровизирайте и ще получите уникален резултат.

От комбинацията каси, столове, куфари остана да спомена само куфарите. Това е отлична идея за малка маса в антрето. Куфарът ще е таблата на масата, помислете само за крака.

Има още вещи, които може да използвате – пънчета от дърво, прозорци, капаци за прозорци…