Интериор

Коледен декор без елха у дома

Неколкократно сме показвали, че само с правилно подбраните детайли, едно жилище може да промени изцяло облика и излъчването си. Сега, малко преди Коледа, всеки дом се нуждае от украса и коледен дух. Не всеки обаче иска в дома си да има елха – от нея падат иглички, ако е жива, изисква място, трябва да се пази от децата и домашните любимци… Въобще има доста причини, поради които елхата да не присъства в домовете за Коледа. С определени аксесоари обаче, може да се постигне чудесен коледен декор.

Коледен декор със светлини, играки и текстил

Коледни клонки може да включите в декора у дома си. Не под формата на елха, а като украса на полилея или на щорите. Добавете и украса към тях – коледни играчки, шишарки, светлини… Така ще имате коледна декорация, която ще е далеч от палави ръце или домашни любимци.

Текстилът е друг начин да имате коледен декор вкъщи без да добавяте елха. Заложете на традиционните за Рождество цветове – зелено, червено и златисто. Изберете покривки, възглавнички, та дори завеси в тези цветове.

Светлините също носят колено настроение. В магазините се предлагат различни осветителни тела, а и светещи гирлянди, които са подходящо решение, ако не искате да слагате елха в дома си. Има различни цветни варианти, както и бели гирлянди, които можете да сложите над камината, около прозорците и т.н.

Можете все пак да направите и елха. Не естествена, а от коледни играчки и връв. Закачете елхата на стената – в горната част въжетата трябва да са закачени в една точка. На долу – да се разделят в ляво и в дясно. По протежението на всяко въже закачете коледни играчки. Може да направите подобна елха и като я закачите за тавана.

Коледни звезди, които да висят над масата, подаръци или свещи, лампи във формата на обръчи, които да закачите като големи обеци… всички тези неща ще преобразят интериора у дома за Коледа.

Снимки: Pinterest.com.