Направи си сам

Коледен кът от щайги

Декември е тук, а с него постепено и коледното настроение се настанява по витрини и в домовете ни. Най-вероятно, особено където има малки деца, елхите вече са украсени. Но вдъхновението идва не само заради децата. Можем да си направим коледен кът и просто така, за настроение. Не е трудно, напротив, може да бъде страшно забавно. Не са необходими и много подготовки – само щайги, малко плат, коледни фигурки, които така или иначе се намират във всеки дом…

Коледен кът от щайги

Изберете мястото, което ще украсите. Да започнем с декорация от една щайга. Оставете я в натурален цвят, или може да я лакирате с по-тъмен нюанс. На частта, която ще е дъно, поставете вата или декоративен сняг. Върху тях декоративна елха, шишарки, та дори и коледни играчки. Може да закачите да висят на корда и няколко цветни или брукатени топки. Ако имате лампички, може да добавите също. Ето и свежият коледен кът е готов.

Основата е поставена. Вече ако имате повече щайги, които се чудите какво да правите, можете да ги използвате всички в украсата. Принципът е същият. Обособете кът, подредете щайгите, вие решавате дали да са вертикално или хоризонтално подредени. И започва същинската украса с декоративни фигурки, свещи, лампички, коледни играчки, коледни къщички…

Развихрете се. Подредете във вашия коледен кът повече щайги. Можете дори да оформите от тях елха, вместо да купувате отрязано живо дърво.

Освен с щайги, може да декорирате коледен кът само с коледни фигурки. Ако имате стълбище вътре в къщата, стъпалата са отлична локация за украса. Ватата я сложете по стъпалата до стената, а на всяко стъпало поставете фигурка.

Парапетът е другото място за декорация.

Въобще което и място да изберете, за да оформите коледен кът, декорирайте го със семейството. Осигурете си още време с тях, забавлявайте си и разбира се експериментирайте с идеи и материали.

Снимки: Pinterest.com.