Интериор

Колекцията мебели посветена на ежедневието

Миланският дизайнер Антонио Читерио създаде гама от мебели за италианска марка и с цел удобство в ежедневието. Колекцията включва мека мебел, фотьойли и столове за хранене, кафе маси и няколко аксесоари. Вдъхновени от темата „добър дизайн“, всеки от тях е предназначен да бъде функционален и лесен за ползване.

Добрият дизайн въплъщава безброй присъщи качества като иновации, функционалност. Но, разбира се, художествена красота и удобство за потребителя, защото е предназначен да подобри ежедневния живот.

Колекцията удобни мебели

Първият елемент в колекцията е секционният диван Campiello, който има фина форма и възглавнички с пълнеж от гъши пух, предназначени да „увеличат усещането за обгръщаща мекота“. Тя се основава на алуминиева основа, която е в сиво, бронзово, сатенено, хромирано, полирано или шампанско покритие.

Друг продукт в колекцията е креслото Leda, което има дървена основа с обгръщаща ъглова облегалка и кръгла тапицирана седалка. Предлага се с ниска или висока облегалка.

Столът и креслото Hera са с кръгла, подплътена седалка и извита облегалка. Предлага се с или без подлакътници и с конусовидни, алуминиеви крака или масивни дървени крака от орех или пепел.

Масата за кафе Ascanio Occasional има дървена конструкция и кръгла повърхност, която се предлага в дърво или мрамор, както и с високи дръжки, които улесняват преместването в едно жилище.

Също така в колекцията мебели е и леглото Adda, което има тапицирана табла и „лъскава“ метална основа, която може да бъде тапицирана в плат или кожа. Подредените линии на леглото Adda гарантират, че изглеждат еднакво модерни във всяка от тъканите или кожата. Освен това се вписват във всеки стил на дома.

С фокуса си върху тъкани като лен, памук, вълна и кадифе колекцията продължава екологичния подход на фирмата, за която са правени мебелите. Тази година въвеждат и сензационни текстури и изтънчени цветове, които варират от по-хладните тонове на изумрудено зелено и аквамарин до по-топли нюанси като прилив, лилав и патладжан.

Снимки: facebook.com.