Интериор

Кухненски ъгъл за повече място и уют

Всяко семейство прекарва най-много време в кухнята. Това е най-социалната стая в един дом. В днешно време обаче все по-трудно и скъпо е да имаш голяма и просторна кухня. Още повече отделна, в различна стая от дневната например. В такива момента на помощ идват различните разделителни стени. Като такава може да използвате дори и кухненски ъгъл. С него ще имате по-уютна визия в кухнята, а и по-различна разделителна стена между кухнята и дневната.

Благодарение на функционалния кухненски ъгъл може да се спести много място, но и да се създаде допълнителен уют. Наличието на диван или пейка позволява разиграването на много варианти по отношение на декорацията, включително с помощта на текстила.

Уют и повече място с кухненски ъгъл

Често пъти в модерното жилище е отделен един ъгъл, където да се помести кухнята, масата за хранене и столовете. Започва едно търсене на малки маси, обикновени кръгли за този ъгъл. После издирване и на столове. Всичко това може да се спести, ако се заложи на кухненски ъгъл. Ще си осигурите повече комфорт, а пред него отново може да помислите за кръгла маса. Освен всичко друго под частта за сядане на тези дивани може да съхранявате различни неща.

И още. Може да заложите на кухненски ъгъл тип пейка. Ще получите по-рустикален вид на кухнята си. Върху твърдите места за сядане поставете възглавници. Ако заложите на бял ъгъл, то текстилът върху него може да е във всевъзможни цветове. Дори и да го сменяте често, за да обновявате визията на малката си кухня.

Кухненски ъгъл и в голямата кухня

Ако кухнята ви не е така малка, пак може да използвате кухненски ъгъл. Ще освободите място за по-голяма маса или просто повече свободно пространство в кухнята. Разбира се ще имате и красива и уютна визия на тази социална стая.

Снимки: mauthietkenoithat.net, homedit.com, baktana.co, alexanderdohertydesign.com, cassiefairy.com, 4decorbycarsta.blogspot.com, drawhome.com, chidaneh.com, pinterest.com.