Баня

Луксозна баня с камина, защо не!

Когато говорим за камина, обикновено става дума за разположението й в дневната или в спалнята. Може дори да става дума за камина на открито – в двора. Но камина като част от банята?! Е, звучи доста странно, но и страхотно. И заради това днес ви предлагаме няколко идеи за баня с камина.

Баня с камина, определено звучи луксозно

Някои хора наистина имат в банята си камина. Това определено е луксозно изживяване. Но, ако имате подобно съоръжение в банята си, няма ли да се насладите на ваната още повече? Отговорът е ДА! Камината ще ви накара да се отпуснете максимално докато взимате вана.

А само си представете, че пиете и чаша от любимото си вино докато сте във ваната, а камината гори… Това със сигурност ще ви помогне да се отпуснете след дългия работен ден.

За да си доставите това удоволствие обаче, ще ви е необходима къщата-мечта. Защото определено имате нужда от доста голяма баня, за да направите в нея камина, да добавите вана, мебели…

Ако разполагате с достатъчно средства и можете да си позволите покупката на подобна къща, то непременно си доставете луксозното изживяване с камина в банята.

И така… Ако имате и средства, и огромна къща, и огромна баня… Как да я подредите за повече SPA изживявания? Лесно! Заложете на голяма и удобна вана, може да има и джакузи функция. Близо до ваната подберете място за камината. Може да заложите на традиционната зидана камина или пък на по-лесния вариант – бои камина. И в двата случая ще си осигурите страхотно изживяване и усещане.

Задължително в интериора на банята заложете и на каменни облицовки или на дървени. Ще изглеждат страхотно в съчетание с огъня.

Помислете и за декорацията. Свещи, камъни, ароматни пръчици… всичко, което ще допринесе за по-добрия престой в банята.

Не забравяйте и осветлението. Нека е в унисон с обстановката в банята, нека е по-приглушено.

Остава само да се насладите на луксозната баня с камина…

Снимки: designrulz.com, becuo.com, onekindesign.com, sortradecor.com, home-designing.com.