Детска стая

Много светлина и никакви ярки цветове в детската стая – основно правило

Когато обзавеждате детска стая, не е необходимо да се впускате в търсене на правила, по които да го направите. Това, от което трябва да се водите, е желанието на детето как да изглежда стаята му, ако е по-голямо. И предпочитанията му за декорация. Разбира се има и едно, две неща, които трябва да се спазят, като много светлина. Колкото по-светла е стаята, толкова по-добре, особено ако детето е ученик.

Много светлина и никкви ярки цветове

Детската стая е крепостта на обитателя й. Така че тя трябва да е уютна. За да се създаде усещане за уют, е необходима мека светлина, не хладна. Така че не слагайте в детската луминисцентно осветление.

Ако детето е ученик, не трябва стаята му да е декорирана в ярки цветове. От една страна така тя би приличала на увеселителен парк, а не на собствено пространство. От друга страна, би разконцентрирала ученика, когато трябва да подготвя домашните си. Затова е по-разумно интериорът да е в леки базови цветове, като бежово, кремаво, пастелни и природни нюанси.

Ако детето е тийнейджър, това решение ще му даде възможност сам да оформи стаята си, за да се чувства максимално комфортно в нея.

Много светлина за очите

Много е важно работното място на ученика да е светло, за да не се уврежда зрението му и стойката му да е нормална. Затова е най-разумно бюрото да е пред прозореца.

Леглото и неговото място е друга част от обзавеждането на детската стая, която крие „подводни камъни“.

Ако поставите креватчето на бебето до прозореца, то може да заспива трудно заради външните шумове или светлини. Ако е до вратата на помещението, може да чува гласовете на близките си и да остане неспокойно по-дълго време.

Най-правилно е леглото да се сложи на място, отдалечено и от прозореца и от вратата, като е задължително горната му част да е залепена за стената. В зависимост от даденостите на помещението едната страна на леглото може да е изцяло прилежаща към друга стена.

Снимки:Pinterest.com.