Направи си сам

Мястото за кафе – превърнете го в акцент в дома

Ако преди месец-два, когато все още беше топло, можехме да пием кафе и навън, то сега, когато сутрин е мрачно, хладно и мъгливо, определено пиенето на кафе е вкъщи. Няма по-приятно нещо от топлата и ухаеща напитка в удобно местенце вкъщи. И заради това може да си обособите място за кафето. Станцията, на която да подредите машина, пликове с кафе, чаши, захар и т.н., и т.н. Мястото за кафе може да измайсторите сами, може да използвате стари секции дори, и да го превърнете в акцент в дома.

Мястото за кафе от стари секции

Преди години доста актуална мебел беше секцията с доста витрини по нея. Подредени там чашите и витрините събираха обилно количество прах. Тези антики имат възможността за втори живот. Ако разполагате с подобна секция, махнете витрините и рафтовете в горната част. Оставете само шкафа най-долу. Трансформацията не спира тук, трябва и нова боя. Старият лак (най-често е лак) трябва да се отстрани, може да използвате шкурка. Така ще е доста трудоемко. Ако разполагате с познат майстор, помолете за помощ – ако не с друго, поне да предостави машина, с която по-бързо да се махне лака. И тук трябва да решите какъв цвят ще е мястото за кафе. Разбира се, то ще е съобразено с интериора у дома. На пазара има достатъчно голямо разнообразие от лакове и бои, които да използвате. И не само. Ще откриете всичко друго, необходимо за оформлението на мястото за кафе – чаши, закачалки, рафтове, та дори и декорация. Развихрете се.

Мястото за кафе – превърнете го в акцент в дома

Не само когато е „рециклирано“, мястото за кафе може да бъде акцент в дома ви. Може да постигнете това и с нови и модерни мебели. Така актуалните метални етажерки биха свършили отлична работа. Трябва само да се обособи плот, върху който да се сложи машината. Останалото нека са рафтове, на които да се наредят аксесоари и консумативи. А декорацията може да сменяте според настроение, празник, част от годината и т.н.

Снимки: Pinterest.com.