Баня

„Нагиздете“ банята в морски стил

Вече е средата на месец юни, температурите доста се повишиха и несъмнено мислите ни са насочени към морето. Това води и до други идеи – как да внесем малко морски стил в дома си. Най-лесният и бюджетен начин да поканите морето у дома е като декорирате. Със затоплянето на времето все по-често влизаме в банята за разхлаждащ душ. Е, защо трансформацията да не започне именно от нея? „Нагиздете“ я в морски стил. Ако се решите на по–голямо обновяване, ще се радвате на лятната тематика целогодишно. Но ако искате сезонна трансформация, с малко фантазия, правилните аксесоари и няколко лесни трика, за съвсем кратко време ще преобразите помещението.

Морски стил в банята със синя боя, морски аксесоари и кръгли огледала

Първата стъпка към внасянето на морски стил в банята е боядисването със синя боя. Това не означава да направите банята синя от тавана до пода. Нужно е да поставите сини акценти, които да напомнят за морски живот и сините води на морето, за корабите. Най-лесният вариант за това е да нарисувате стените си, за да отразите цвета на океана. Всеки има предпочитания за нюанса синьо, но е препоръчително да заложите на светлия нюанс. Вариант е да комбинирате бели и сини плочки.

Друг трик за превръщане на банята в морски кът е поставянето на огледала. Кръгли огледала. Формата е много важна, тъй като една от най-характерните особености на корабите е илюминаторът –  кръглият прозорец. Той внася светлина и въздух в кораба. Затова изберете кръгли огледалата за баня, които да символизират отвора. За да подчертаете още повече морското усещане, заложете на рамки с морски дизайн или които имитират корабното кормило.

Морските аксесоари. Звезди, пясък, цветни бутилки, котви, кораби, мрежи, миди или корали. Каквото и да изберете, ще внесете морско настроение. Помислете за куки за кърпи, аксесоари за сапуна или принадлежностите за миене на зъби в лятна тематика.

Снимки: Pinterest.com.