Интериор

Офис у дома – как да освободим място за него?

Пандемия, новото нормално, COVID-19… Това са едни от най-често използваните думи тази година, най-търсените,  а и най-чуваните. Думите, които изтеглиха много хоря да работят от дома си. А това ги сблъска с ново предизвикателство – как да освободят място за домашен офис. Въобще как да обособят офис у дома, така че да не нарушават интериора, обзавеждането, мястото на останалите членове на семейството за игра, отдих  т.н.

Не е невъзможно да се обособи подобен офис.

Офис у дома – какво ни трябва?

По-важно от мебелите, колкото и малко да са те в едно офис пространство, е офис кътът да е функционален и удобен.

За „сглобяването“ на домашен офис ви трябват пет основни неща:

  • Добре осветена зона;
  • Удобно бюро;
  • Шкафове за съхранение на документи;
  • Подвижен плот за клавиатурата;
  • Поставка за монитора;

Започва сглобяването. Можете да премахнете врати, всместо тя да поставите хармоника. Така ще освободите още пространство. Може да разместите мебелите. В такива момента винаги изскачат предмети, които сте забравили, използвате много рядка и т.н. Освободете се от тях, а в същото време ще имате и повече пространство.

Спалнята, дневната, трапезарията са отлично решение за офис у дома. Голямата маса за хранене в трапезарията може да се използва за разговори с клиенти. Могат да се добавят плаващи лавици, за да поставите на тях папки, органайзери и т.н.

Кухнята, ако е по-голяма, спокойно може да се обособи място за работо от къщи.

Килерът или терасата също са опция. Ако другите стаи не са големи, то тези биха били отличен вариант.

Което и място да изберете, то не бива да изглежда като кръпка към домашния интериор. Купете пластмасови шкафове, етажерки, органайзери и т.н., но ги съчетайте цветово с интериора у дома. А излишните вещи, предмети и малки интериорни завъртулки, които се окажат излишни – подарете или продайте. Отървете се от неща, които не използвате и зарадвайте някого.

Снимки: Pinterest.com.