Градина

Пролетно настроение в градината

В навечерието на Великден сме, времето се затопли и не ни остава друго освен да се настроим на пролетна вълна. Вкъщи боядисваме яйца, творим декорации, редим свежи цветя… Пролетно настроение обаче трябва да има и навън, не само у дома, нали?! Е, днес попаднах на доста интересни идеи, с които да донесем пролетно настроение в градината.

Старото колело носи пролетно настроение в двора

Звучи странно, нали?! Не е точно така. Всеки велосипедист пази и поддържа своето колело. Но от родителите си или от баба и дядо всеки има останало колело в гаража. Сантиментално е, но е и безполезно. Поне на пръв поглед. Ако обаче старото колело се боядиса в свеж цвят, например зелено. Ако в кошницата му отред се поставят цветя, дори и саксии. Ако колелото се постави като декорация на фасадата на къщата откъм градината, ще получим интересна пролетна декорация. Разбира се, вариантите за монтиране на колелото на стената са много. Включете въображението си и поканете свежото пролетно настроение в градината.

Когато избирате какви цветя да сложите в кошницата на велосипеда или около него, заложете на пролетни като лалета, зюмбюли, нарциси, мушкато…

Дървени рамки за прозорци и къщички за птици

С тяхна помощ също може да се създаде пролетно настроение в двора. Изберете стена на къщата, до която има леха с цветя. По тази стена закачете няколко рамки за прозорци или капаци за прозорци. Преди това ги боядисайте в свежи и пролетни цветове. На рамките може да закачите саксии с цветя. Те ще кореспондират идеално с лехата до стената.

По подобен начин могат да се използват и къщички за птички. Боядисайте ги в различни цветове и ги подредете по стената на къщата, по оградата, около местата за сядане в двора. Определено ще донесат пролетта в градината. Може да допълните къщичките с някои свежи цветя, нека са пролетни.

Снимки: Pinterest.com.