Направи си сам

Пролетно настроение у дома с няколко малки украси

Пролетта вече е тук! Навън всичко става зелено, цветно и свежо. Витрините на магазините изглеждат страхотно. Това ми напомня, че и вкъщи може да създадем пролетно настроение с малки добавки в декора. Една такава добавка е лампата.

Пролетно настроение у дома с красиви лампи

Осветителните тела, килимите и възглавничките или общо казано текстилът са малките аксесоари, които винаги придават завършен вид на всяка интериорна схема. Именно заради това с тях можем да направи различни декори в дома, без това да означава скъпи ремонти, майстори, магазини и т.н. Така например една лампа може да донесе много пролет в едно помещение, а лампата да я направим сами. Ще спестим пари, ще използваме някои остарели предмети, ще получим красив декор.

И така, да се залавяме за работа. За основа или скеле използвайте абажура на стара лампа. Или може да оформите основа от тел. И върху това скеле изградете лампата. За целта може да използвате стари и цветни дрехи, които не носите. Нарежете ги на ленти и ги завържете – като редувате разноцветни ленти, по абажура. За финал може да поставите цветя, пеперуди, помпони…

Ако имате „излишна” дантела или мъниста, то също може да сътворите цветен и пролетен полилей. Начинът на направа е идентичен. Оформете основа или използвайте стар абажур. По основата вече може да прецените дали да залепите дантела, нека е цветна. Или пък да нанижете мъниста. Нека и те са цветни за пролетно настроение и повече свежест.

Може да заложите и на това да украсите стара лампа, вместо да направите нова. Ако можете да правите декупаж, то заложете на тази техника, за да внесете пролетно настроение с малки аксесоари в дома си. Другият вариант е върху стария абажур да се залепят украси – използвайте дантелени елементи, мъниста, цветя, ресни, цветни ленти, понпони, пискюли… Развихрете въображението си и декорирайте в пролетни нотки дома си.

Снимки: Pinterest.com.