Градина

Пролет на балкона – бягство в малък цветен рай

На Благовещение слънцето ни се усмихва доста щедро и ни приканва да излезем навън за поне кратка разходка… За съжаление или радост, не знам, но сме на работните си места. Има обаче и такива, които работят от вкъщи. Е, те могат да си позволят пролет на балкона. Тези, които са в офиси, ако имат тераси, също могат да помислят за пролетни оазиси, в които да излязат за няколко минути… Ние пък сме на линия с идеи за пролетен, слънчев и цветен декор на балкона.

Подредете пролет на балкона

Отдавна терасите изчезват от кооперациите. Все по-често заради по-малките апартаменти, терасите биват добавени към жилищните зони чрез добре познатото ни остъкляване. Там, където все още ги има обаче, задължително трябва да се помисли за опролетяването им, защото смятам всеки прекарва свободното си време именно там – на балкона. Така че нека обзаведем един малък или по-голям цветен рай.

Започваме с масичка. Нека да е малка или пък сгъваема. Столчета или малки кресла, защо не и пейка, а, да – и възглавници на столовете или направо на пода… горе-долу това е гамата мебели, които намират приложение на балкона.

След подпора на мебели, идва ред и на цветята. На балкона са, така че може да ги подредите в сандъчета, саксии или големи кашпи. Може дори да използвате и висящи цветарници,  в които да приютите любимите ни растения, за които грижите съвсем не са малко… но пък компанията им няма аналог, нали!

А за да бъде настроението ни на балкона винаги на ниво, ярките цветове в декора също са почти задължителни – всеизвестна е тяхната сила да помагат за прогонване на всякакви тъжни моменти и мисли!

Само едно не можем да предвидим – капризите на времето, но след всяка буря пак изгрява слънце, нали? Цветно и весело да ви е на душите, а ние отиваме на балкона!

Снимки: Pinterest.com.