Архитектура

Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа отвори в Пловдив

PPS Manufacturing официално е първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз.

Българският стартъп ще произвежда впечатляващите 34 000 нитрилни ръкавици на час

Те са предназначени за осигуряване на защита в сектора на здравеопазването, индустрията и бита. Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“. Включват и съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

„Изключително съм щастлив, че днес отваряме новата фабрика PPS Manufacturing. Тя е уникален за България и за цяла Европа проект. Причината – в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици. Компанията е създадена с цел да защити здравето на хората като същевременно се грижи за околната среда. Ще разгърнем потенциала си на местния и на европейския пазар. Ще предложим висококачествен продукт, бърза доставка и постоянно налична продукция на склад“, сподели Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

„Инвестицията за изграждането на PPS Manufacturing е особено значима. Тя е изцяло българска и създадена с български дух. Целият мениджмънт на компанията са хора пионери, типични представители на новата вълна български индустриалци. Хора, които промениха икономиката на страната през последните години. Такива примери вдъхновяват младите – да учат, да се развиват, да бъдат активни граждани. PPS е и символичен проект за Пловдив, за голямата промяна, която преживя градът. Защото последните години основните инвестиции се водят от български предприемачи. Пловдив е водещ индустриален център именно заради успешното развитие на български компании“, каза Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив.

Тържественото откриване беше съпътствано от официален старт на производствената линия на нитрилни ръкавици и обиколка за гостите на фабриката. Мисията на PPS Manufacturing е да защитава живота и здравето на хората, като им осигури достъп до сигурни лични предпазни средства. С мащабното производство компанията ще отговори на нарастващото търсене, което на месец в България достига до 50 000 броя. Фабриката ще помогне на много индустрии да намалят зависимостта си от азиатски производители и да си осигурят жизненоважния консуматив от местна компания.

Снимка: Facebook/PPS Manufacturing.