Градина

Растения, за които ви е нужна само вода

Растенията вкъщи правят атмосферата доста по-уютна и приятна. Въпреки това не всеки има търпението или дори уменията да отглежда растения в дома с цел повече зеленина, декорация или уют. За сметка на това има цветя, дори и храни, за които е необходима само чаша вода.

Растения, които се нуждаят само от вода

Кой не обича паста с чесън и босилек, или салата с китайско зеле? Е, лесно може да ги отглеждате вкъщи само с вода.

Ако поставите скилидки чесън във вода, зелени кълнове ще порастнат след известно време. Тези зелени издънки са годни за консумация и можете да ги добавите към вашата салата.

Ако поставите скилидки чесън във вода, зелени кълнове ще порастнат след известно време. Тези зелени издънки са годни за консумация и можете да ги добавите към вашата салата.

Всичко, от което се нуждаете, е чаша, вода и няколко луковици зелен лук, за да сте сигурни, че имате безкрайно количество здравословен зеленчук.

Листата на морковите ще порастнат доста бързо, ако ги поставите така в плитка купа с вода. Тези зелени листа са годни за консумация, така че можете да ги добавите към вашите салати или да ги смесвате с мед.

За да расте безкрайно количество праз у дома, първо се уверете, че долните им части са с дължина 5 см. След това ги поставете във вода.

Мента е чудесно допълнение към чая, сладкишите и различните сосове и е доста лесна за отглеждане. Всичко, което трябва да направите, е да поставите корените във водата.

Любимият босилек. Не е нужно да купувате тази билка в хранителния магазин, за да поддържате непрекъснато снабдяване. Можете лесно да отглеждате босилек в чаша с вода.

Ако искате да отгледате розмарин в кухнята си, ще имате нужда от няколко стебла от тази ароматна билка. Поставете ги във вода и скоро ще се появят корени.

Въпреки това, когато корените са достатъчно дълги, ще трябва да засадите вашите билки в добре дренирана почва.

Снимки: Pinterest.com.