Направи си сам

Сватбена стълба – идеи за декор направи си сам

Пролетта, лятото и есента – сезонът на сватбите. Знаем много добре колко скъпо е да се организира подобно мероприятие. Често избраният вариант е агенция. Но напоследък зачестиха и сватбите, организирани от самите младоженци. И точно тук се намесвам аз с няколко идеи за декорация на сватбата. Ако разполагате с по-ограничен бюджет, то вижте идеите за сватбена стълба. Една доста невзрачна вещ може да се превърне в страхотна декорация. И можете да си я направите сами.

Съобщение за гостите

Ако искате да кажете нещо на гостите си, тогава стълбата е идеален избор. Украсете я с цветя и свежи. На тази добре украсена рамка поставете вашето послание. Това е идеално място да подредите разпределението на гостите по масите, например. Всеки ще види къде да седне и ще се полюбува на оригиналното съобщаване на разпределението.

Сватбена стълба за спомените

Ако искате да споделите специалните си моменти с гостите, може да го сторите с помощта на снимки. Изберете детски снимки, снимки с първите срещи на младоженците, любими съвместни мигове… По този начин всички ще си спомнят за любими и безценни моменти. Ще имате и теми за разговор. А идеалното платно, на което да покажете снимките, е именно незаменимата сватбена стълба. Подредете снимките по стълбата. Може да добавите и конци, на които да закачите снимки. Приканете и гостите да закачат снимки.

Изискана шведска маса

Ако искате да сервирате храната на сватбата по по-различен начин, може да го направите с помощта на сватбена стълба. Поставете стълбата на най-широката й опция. Поставете дървена дъска на всяко ниво. По този начин ще създадете рафтове. Те са достатъчни за подреждането на шведска маса.

Минибар от сватбена стълба

О, да. Барът е абсолютно задължителен за всяка сватба. Методът за направата на един или няколко минибара е същият като този за направата на шведска маса. Декорирайте и с различни надписи като „Място за коктейл“, „Лимонада“ или нещо друго.

Тези идеи може много лесно да трансформирате и за градински партита, които организирате вкъщи през лятото. Просто си спестете украсата, или нека не е строго сватбена.