Баня

Синята баня – мястото за отдих и почивка

Човек губи ориентация за времето и то сякаш започва да тече по-бавно за него. Това е въздействието на синия цвят над сетивата ни. В този смисъл, синият цвят се превръща в отлична възможност за почивка и отдих. Това означава, че е и отличен избор за банята, а синята баня ще се превърне в място за релакс.

Синята баня – предизвикателството избор на цвят

Баня в преобладаващи сини тонове е възможност за хора, които имат нужда да забавят малко темпото, да прекарват повече спокойни часове в банята и усещането за бързотечащото време при тях да бъде намалено. Синята е възможна при по-голямо и осветено помещение, което да засили влиянието на синия цвят.

Разбира се, абсолютната сина баня е невъзможна. Това е възможно само в изкуството. Затова трябва да се търси баланс на синия цвят с интериора. Да се избере кое да е синьото и къде да е разположено. Дали да се набива директно на очи, още с влизането, или дали ще бъде като част от интериора, като цвят, който постепенно да завладее сетивата докато сте в банята. Затова е препоръчително, за който й да е цвят, който искате да превърнете във водещ в обзавеждането в банята, да подходите с мярка и по-възможност с консултация със специалист. Иначе вместо забавяне на времето със синия цвят, да получите главозамайване или да навредите на ведрото си настроение.

Ако искате да имате просто намек

Изберете сини хавлии, син цвят като лека украса, син цвят на по-малките аксесоари, син фаянс или сини повърхности. Начините на поставяне са много, както и начините на въздействие. Все пак първо разберете, кой е вашият любим цвят и как влияе, когато се превърне в преобладаващ. Изберете това, което отговаря на характера ви, а ако искате спокойствие и забавяне на времето за почивка и отдих във вашата баня – то синьото е правилният избор.

Снимки: Pinterest.com.