Интериор

Скандинавски стил, но в розово – мисията възможна!

Нееднократно е ставало дума за скандинавския стил. Един от доста актуалните интериорни стилове към момента, който има и традиционни цветове – бялото. Това не означава, че хората, които имат любим цвят и държат той да присъства в интериорната схема у дома им, не могат да заложат на скандинавската изчистеност. Съвсем не е така. Розовото например е подходящ цвят за интериора. Става дума за по-лекия и свеж розов цвят. Именно с него може да се съдаде интериорна схема в скандинавски стил. За целта трябва да заложите не само на тъмни и изчистени мебели, но и няколко растения

Скандинавски стил, но в розово

Едно малко жилище в Осло с площ от 60 кв. метра дава нагледен пример как именно с розово може да се постигне скандинавски стил. В жилището присъстват и отличителните за скандинавския стил елементи, особено в спалнята, но те сякаш са просто сцена за изявата на розовата фантазия на домакинята.

Яркият и характерен цвят допълнително провокира възприятията, защото в някои части на жилището е с ефект омбре. А в трапезарията един ъгъл в пепеливо розово служи за красив фон на трапезарната маса и малката камина. Въпреки това целта е постигната. Розовата боя по стените не е премахната, но са добавени мебели с по-тъмен цвят – в кафяво и в тъмно синьо. Те са с изчистени линии, без излишни декорации. И розовото е оставено като динствена декорация по стените. Само в дневната има добавени зелени растения.

Задължителното за скандинавския стил дърво също е включено в интериорната схема, което се комбинира доста добре с розовото.

В дневната аима изчистен диван – син. Линиите му са изчистени, както и на другите мебели – маса, столове, типично в скандинавски стил.

В спалнята и кухнята нещата вече са по-типични, тъй като там цветът на стените е бял. Така или иначе, не само с цветове, но и с подходящите мебели може да се създаде красива интериорна схема в скандинавски стил.

Снимки: Pinterest.com.