Интериор

Спалня с дизайн в мъжки стил… интересно, нали?!

Не само като семейства купуваме и обзавеждаме жилища. Като отделни личности също има такива моменти и всеки трябва да е подготвен добре. Жените сякаш по-лесно се справят в подобни ситуации. А за мъжете… имаме няколко съвета. Една от основните стаи във всеки дом е спалнята. Как да изглежда добре с дизайн в мъжки стил…

Спалня с дизайн в мъжки стил

Дизайн по мъжки съвсем не означава да се изберат легло и гардероб и да ги „хвърлиш“ в стаята. Спалня в мъжки стил означава, че стаята трябва да е балансирана, уютна и елегантна. Характерното при дизайна за мъже е, че се предпочита изчистен интериор, простота и умереност. Превес при подбора на цветове обикновено имат сивото, черното, бежавото и кафявото. Черният цвят придава изисканост и създава спокойна атмосфера. Ако се избере спалня в кафяво или синьо, също могат да изглеждат стилно.

Нещо, което се харесва изключително много на мъжете е кожата. Забелязали сте сигурно, че това е желаната тапицерия за автомобил. Е, със спалнята е същото. Кожените елементи в интериора на стаята за сън и релакс са отличителен акцент в мъжката спалня.

Това, че се предпочитат по-тъмни цветове не означава, че мъжките спални са тъмни и с изкуствено осветление. Тяхна отличителна черта са големите панорамни прозорци, ако помещението го позволява, разбира се. Ако пък и гледката е към планината или морето, то това е перфектната спалня в мъжки стил… и не само.

Сивият цвят в интериора е модерен цветови тон в съвременният дизайн, и ако спалнята е изпълнена в нюанс на сиво, тя изглежда доста привлекателна. Той има способността да подчертава, но да и омекотява по-силните цветове, а в комбинация с черно придава елегантност.

Сивото осигурява на дизайнерите разнообразие от нюанси. Освен като цвят за стените, той може да присъства и като цвета на спалното бельо, завесите и различни аксесоари. Препоръчително е обаче да се добавят цветни акценти в по-ярки, топли или контрастни тонове, за да не изглежда стаята скучна и депресираща. Тези допълнителни елементи ще одухотворят стаята, ще и вдъхнат живот придавайки и уют и уникалност.