Направи си сам

Стена или гардероб от дървени щайги

Нашите родители, баби и дядовци почти задължително притежаваха вграден гардероб. Към днешна дата подобно пространство за съхранение изглежда доста странно, остаряло дори. Но няма как да не признаем полезността на тези гардероби. Днес може да сме креативни и сами да си направим стена или гардероб, които да използваме за съхранение. А материалът за така полезна подобна мебел у дома са дървените щайги.

Стена или гардероб – ти избираш!

Секциите до тавана, които също преди години бяха актуални, днес изглеждат неестествено, остарели, а и ненужни. Въпреки това продължаваме да имаме нужда от пространство, където да съхраняваме книги, сантиментални подаръци, сувенири и т.н. Е, в такъв случай стена от дървени щайги би се вписала отлично вкъщи. Изберете на коя стена да я сглобите, подсигурете си щайги и остава само да ги захванете за стената.

Ако в дома си имате арка, над нея е отлично място да се изгради подобна стена. Може да е срещу дивана в дневната, в антрето, стига да е голямо… Въобще възможности има много.

Трябва да прецените и друго – интериорът у дома. За да съчетаете стената от дървени щайги с него. Може да ги оставете в естествения им цвят, да ги лакирате, да ги боядисате…

Дрехите

Не само своеобразна секция, от дървени щайги можете да сглобите дори гардероб. Особено дамите са наясно, че мястото за съхранение на дрехите не е достатъчно. А, мили дами, дори и вие ще можете да се справите с монтирането на подобен гардероб и ще е само за вас.

Изберете къде да бъде позициониран, колко да е голям, за да подсигурите щайги, и действайте.

Играчките

И те могат да бъдат прибирани в стена или гардероб от дървени щайги. А детето ще има и по-нестандартна секция в стаята си, в която само да може да подрежда.

С дървени щайги можете да творите и още, и още. Подходящи са за кухнята, където да се оформят рафтове за вино, за дневната, за антрето, за спалнята. Дори и за терасата. Трябва само да помислите за правилната обработка, за да издържат по-дълго и да се почистват лесно от прах.

Снимки: Pinterest.com.