Направи си сам

С почит към дървените рафтове и маси

Често сме давали идеи за дървени рафтове или полици, които сами да сглобите в дома. И които, разбира се, вършат отлична работа. Идеите не са една или две, винаги има нови, нови, като днес пак ще дадем няколко. Този път вариантите ще са подходящи за сръчните дърводелци. Зарове или куче до дивана са само част от дървените рафтове, които ще предложим.

С почит към дървените рафтове

Започваме с по-лесните варианти. Масичка за кафе, която да се регулира, е отлично решение за дневната. Може да се постави до дивана или пък да се ползва във всяка друга стая. Трябват ви три дървени плоскости. Първата е за плота, който да е с приблизителни размери 20/50 см. Втората – за краче. Тя трябва да е по-висока и тясна. И върху нея да се изрежат дупчици, с които да се регулира височината. Остава третата, която да е с приблизителните размери на плота. Тя е за опора.

По подобен начин и с малко дървен материал може да се направи и поставка за лаптоп. Изключително важна вещ във времената, в които работим от дома си.

И определено ще отдадем почит на дърводелците и на дървените рафтове. Идва време за висшия пилотаж. От дървен материал могат да се изработят маси или рафтове с формата на зарове, та дори и на любимите породи кучета.

По-лесни за направа са заровете. За тях ще са необходими и кубични дървени парчета, които да се превърнат в зарове. Изписването на точките, обозначаващи цифри, ще трябва да е без да се нарушава повърхността им. Така ще са с равни плотове и ще могат да се ползват като маси или рафтове.

Осем плоскости са необходими за дървено куче с кокал в уста. За тяло, четирите лапи, уши и кокал, който ще е плотът. Тук са необходими наистина доста умения, за да получите това уникално дървено творение.

Снимки: Pinterest.com.