Направи си сам

Тапети тип черна дъска за цветен декор у дома

Омръзва ли ви да гледате вкъщи един и същ декор? Можете да го промените и то много лесно. Разбира се и на не висока цена. За целта можете да използвате тапети тип черна дъска. Трябва да се снабдите с такива тапети, с тебешири, а и да разполагате с въображение и малко художествени умения.

Преобразете дома си с тапети тип черна дъска

Вече е пролет и ни се иска не само навън, но и вкъщи да е цветно, да е пролетно и свежо. Ако може обаче да не е много скъпа тази трансформация. А и да не е свързана с наемането на майстори, местене, ремонти и т.н., и т.н. Така че намерих интересен начин, с който подобна пролетна трансформация може да се постигне. Можете да я направите сами. Трябва да купите тапети тип черна дъска. Продават с традиционните размери на тапети, а и в по-малък размер. Вие решавате дали с тях да облепите цяла стена, стая или само малък кът. Вие решавате и коя стая да преобразите. Методът на поставяне на тези тапети не се различава от този на другите тапети. Тук обаче има друго интересно – сами може да рисувате шарките върху черната основа. А когато ви омръзнат, избършете и нарисувайте други. Нека са цветни, нека флорални, нека са живи и напомнящи за пролетта.

Ако имате малко дете, подобни тапети са отлични за неговата стая. Можете да рисувате животни или други образователни и интересни елементи по стените, а същевременно и да осигурите цветен и забавен декор.

Освен че можете да внесете доста авторски чар у дома си с подобни тапети, можете да ги използвате и като табло за бележки. Ако да речем заложите на такива тапети в кухнята, на едно ъгълче може да си правите списък с нещата, които трябва да се купуват за готвене, за домакинството и т.н.

Снимки: Pinterest.com.