Направи си сам

Тематично парти еднорог за малки дами

Имате ли прекрасна млада дама, която скоро ще празнува рожден ден? Времето вече се затопля и това провокира творчески идеи за рожден ден навън. Така че, ако имате скоро повод, направете сами украсата за него. А днес ще спра вниманието си на любимия на доста млади дами еднорог. В търговската мрежа се предлагат всякакви парти артикули и няма да е трудно да се снабдите с тематични украси, но ще е още по-хубав празник, ако сами ги изработите.

Тематично парти еднорог

Всеки празник трябва да има флагчета или парти артикули за снимките като мустаци, целувки, очила и т.н. Направете подобни артикули, но добавете и такива с еднорог. Трябва ви силиконов пистолет, сламки, картон – за предпочитане цветен, за да не боядисвате. Изрежете от цветните картони различни фигурки – очила, мустаци, корона, целувка, лула… С помощта на силикона ги залепете за сламките. Така ще имате своеобразни маски за снимки. Направете и еднорог. От бял и розов картон изрежете ушите. От цветни картони подредете цветя между тях. Отново от бял картон изрежете и рог. Залепете всичко едно за друго и към сламката.

Направете и тематични диадеми за малките дами. Ще са ви нужни обикновени диадеми, бял плат, златист конец, памук или дунапрен, различни цветове филц. От филца изрежете ушите и цветята за еднорога. Самият рог направете от белия плат, в който трябва да мушнете памука или дунапрена. След това като спирала увийте златистия конец около рога. Всичко това залепете със силикон за диадемите.

Можете да помислите още за опаковки за подаръчетата към гостите, рамка за снимки, обемна цифра, надпис по темата. Всичко се изработва доста лесно и бързо, така че няма да ви отнеме много време. Разбира се за един страхотен празник е необходима и торта. Тук вече, ако не умеете да правите сладкиши, то не се опитвайте. Поръчайте я. Но в добавка с украсата ще имате най-специалния празник за детето си.

Снимки: Pinterest.com.