Антре

Трансформиращи се мебели – отлично решение за съвременния дом

Съвремието ни научи, че трябва да използваме максимално всяко пространство, защото жилищата са все по-малки. И не само. За да осигурим повече място у дома, независимо колко е голям домът ни, решението е точно това – оптимално използване на пространствата. Това можем да постигнем с трансформиращи се мебели. Или поне подобни мебели са част от опциите за оптимизирането на пространствата.

Трансформиращи се мебели – отлично решение за съвременния дом

Трапезни или масите за списания, и двете могат да бъдат трансформиращи се. И за да осигурят пространство, но и за да се оформят ниши за съхранение, картини и др.

На пръв поглед тази маса е отлично решене за дневната. Може да сложи пред дивана, има изчистен, но и модерен дизайн. С подходящите механизми тази прекрасна маса може да предложи и места за съхранение. Особено ако използва и за хранене. В малките шкафчета могат да се сложат подправки, прибори и др.

Не бива да забравяме, че в последните 2-3 години домът се превърна и в офис. Това наложи превръщането на кътчета вкъщи в офис пространства. И след COVID кризата много бизнеси продължават да осигуряват хоумофис дейности за служителите си. В тези случаи отново трансформиращите се мебели идват на помощ.

Трансформиращи се меси, които да се превръщат в бюро – супер решение за съвременния дом, който е и офис.

И още трансформиращите се маси могат да са „маскирани“ като картини на стената или в кухненския плот. Всички те могат да се използват за хранене и още нещо, като същевременно не заемат излишно място. Така осигуряват пространство за игра, за семейни занимания, за релакс…

Не само масите могат да бъдат от различни трансформиращи се профили. Това се отнася и за другите мебели в един дом – легла, кресла, дивани и т.н. И всичко отново е за да осигури и комфорт, и повече място в съвременното жилище.

Хубавото е, че вече не само на чуждите пазари, но и у нас се предлагат повече подобни мебели.

Снимки: Pinterest.com.