Направи си сам

Украса за Великден от филц и плат

Вече е април, а в края на месеца е и Великден. Така че е време да помислим за украсата за празника, ако искаме да правим такава, разбира се. Ако вкъщи имате цветна хартия, филц, конци и въображение, захващайте се за работата и направете страхотна украса за Великден.

Зайци от филц – украса за Великден

Зайците са най-тематичните фигури, които могат да се измайсторят по повод Великден. Вземете сив, бял или бежов филц, вата или памук, конци и може да започвате. От филца изрежете две фигури под формата на заек. Зашийте ги една за друга като оставите отвор. През него напълнете заека с вата или памук и довършете шева. Отгоре трябва да зашиете очи, нос – може да използвате отново филц или копчета, или цветни конци. Може да изрежете и цветя, които да поставите по шията на зайчето. Направете ги от филц или пък от хартия. Този заек можете да поставите на входната врата или на друго видно място.

Вместо филц за заека си можете да използвате и цветни памучни платове – за повече настроение.

По подобен начин можете да направите и възглавнички за дивана в дневната. Или за друго място, където искате да сложите декоративни възглавнички.

Венци за украса за Великден

Освен зайчета, морковите, както и яйцата са другите свързани с Великден символи и украси. С тях можете да измайсторите и красиви венци за входната врата. Използвайте обръч, около който да навиете филц, плат, канап, прежда. Върху тази основа подредете фигури, които сте изрязали от филц – зайци, яйца, моркови… Можете да направите и „букет” от моркови като своеобразен венец за вратата. От оранжев плат или филц оформете морковите, които да запълните с вата или памук. Със зелен плат или филц направете листата им. Завържете морковите с канап и ги завържете на врата.

Развихрете въображението си и направете интересна и различна украса за Великден.

Снимки: Pinterest.com.