Направи си сам

Украса за Свети Валентин за „влюбен“ дом

Стиропор, дъски, цветни ленти. Знаете ли какво е общото между тях? Можете да изработите страхотна украса за Свети Валентин, с която да внесете романтика у дома.

Украса за Свети Валентин с дъски

Преди да влезете в един дом, виждате входа. Започнете украсата от там. Използвайте дъски. Достатъчна е и една дъска. Изчистете я, можете да я полирате с шкурка, ако прецените. И тук идва ред на творчеството и украсата. Може да заложите на ретро стилистика и да боядисате дъската в ретро бял лак. След като изсъхне, вземете червена боя и напишете LOVE, или пък нарисувайте сърца. Може да нарисувате едно сърце, а над него да добавите цветна панделка. По-скоро червена панделка, но аранжирана с ретро бяла дантела или канап.

И като започнах темата с панделките, ще продължа с украса за Свети Валентин, която да направите от тях. Отново за основа може да използвате дъска, но малка. От канап „изрисувайте“ сърце, което в някой от овалните участъци да украсите с цветя от панделките.

По подобие на коледните декорации може да измайсторите и такива за най-влюбения празник. Вземете някоя рамка за снимки например. Боядисайте я в червено. Не е нужно да слагате вътре нищо. А с цветни панделки или червени да направите цвете, което да закачите върху рамката. На лентите вържете малки сърца, които да падат сякаш са в рамката.

Стиропорът също ще влезе в употреба. Изрежете от него сърца, облепете ги в червени ленти и ги оформете като венец за вратата или за друго място в дома ви. Ако имате камина вкъщи, но може да украсите и нея. Вместо с чорапчета за подаръци, направете сърца, които да закачите там. Можете дори и да ги адресирате до някого като напишете имената на любими хора върху тях.

Въобще с каквито и материали да разполагате можете да направите красива украса за Свети Валентин  за дома си. Вижте:

Снимки: Pinterest.com.